Движење низ животот (CV)

MOETO ОБРАЗОВАНИЕ

photo 3Формално образование

  • 2007 – 2010  Докторски студии. Филозофски факултет-Институт за педагогија,      Универзитет Св. „Кирил и Методиј“ – Скопје
  • 2004 – 2007 Магистерски студии. Филозофски факултет-Институт за педагогија,
  • 1997 – 2001 Факултетски студии. Универзитет Св.„Кирил и Методиј“ Скопје, Педагошки факултет – Штип

СТУДИСКИ ПОСЕТИ

2017                  Студиска посета на воспитно-образовниот систем на Франција

2016                  CHINA. LEADERS MEETING 2016, TANGSHAN, HEBEI           2016                  Студиска посета на Шведска. Дуално образование                           2015                  SPLIT, CROATIA. Connecting Public Authorities and Educational                             Institutions in Erasmus+                                                                           2015               Студиска посета на Турција. Систем на образование на                    наставници           

2015                  Марибор, Љубљана, Копер. Студиска посета на Педагошките     факултети во Словенија.                                                                                                  2015                 Kiev. ASSOCIATION OF RECTORS OF PEDAGOGICAL  UNIVERSITIES      IN    EUROPE

img_73562014         Хаифа, Израел. Студиска посета за Ран детски развој и образование                   4 – 27, 2014

2013                  Вилнус. Студиска посета на Литванија

2013                  Nyíregyháza, Hungary REGIONAL WORKSHOP FOR HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS. INNOVATION IN PRE-SERVICE TEACHER TRAINING AND IN SOCIAL SCIENCES

2012-2014       Киев. Студиска посета на Украина

2009                Гронинген, Холандија. Студиска посета. Универзитет Гронинген. Центар за учење и предавање.

2005                 Лондон, Велика Британија. Студиска посета. Детето во центарот на курикулумот.

Неформално образование

Во текот на животот сум сретнал и запознал многу инспиративни луѓе. Од тие луѓе научив многу повеќе отколку од училиштето и факултетот.

13344810_609483802561824_825900165124537466_nСпортувањето е потреба на човекот. Спортот ја разубавува душата на човекот, но ги развива и смелоста, трпението, упорноста, дисциплината, чувството за ритам и мерка.

Уметноста е потреба на човекот. Тоа е човечка активност, поврзана со сетилата, со емоциите и со интелектот.

 

 


Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: