ЕДУКОНФЕРЕНЦИЈА 2016

Втората едуконференција на наставници и информатичари 2016, во организација на  здружението Пријатели на образованието, се одржа од 1 до 3 април 2016 година и беше наменета за  наставници и студенти – идни наставници, со цел да им помогне во развивањето  и  подобрувањето  на  организациските, комуникативните, методолошките и дидактичките вештини.
На Едуконференцијата за наставници и информатичари 2016  се презентираа примери од наставата кои се потврдени како ефективни, корисни и интересни, се дискутираше на многу теми од интерес за професорскиот професионален развој. Учесниците e имаа  можност  да следат  предавања  на експертите од земјата и странство, кои се истакнати и афирмирани во  педагошките и информатичките сфери.

 

Оваа конференција е пример за она каде треба да се движи нашиот образовен систем, како да се поврзат педагогијата и информатиката.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.