КАКВИ СЕ И КАКВИ ТРЕБА ДА БИДАТ ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА НА ОТВОРЕНО?

Анализа на студентите за тоа какви се детските игралишта на отворено.

Анализирани се игралишта во Штип, Кавадарци и Куманово.
Заклучокот е дека детските игралишта:
– не се безбедни, дури се и опасни по здравјето на децата;
– не се хигиенски;
– немаат соодветни подлоги;
– не се одржуваат;
– не се согласно соодветната возраст на децата;
– нема осветлување;
– нема еколошки материјали;
– игралиштата се изложени на потенцијални опасности од непосредната околина;
– не се обезбедени од изложување на сонце, дожд…
– нема сигурносно обезбедување;
– нема информациони табли во случај на несреќа;
– недоволен број реквизити за децата;
– не се планирани и градени по стандардите за рана детска возраст.

КАКВИ ТРЕБА ДА БИДАТ?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.