„И ТАКА ТИЕ СРЕЌНО СИ ЖИВЕЕЈА ДО КРАЈОТ НА ЖИВОТОТ“

Дали ги лажеме децата кога скоро секоја приказна за деца ја завршуваме со реченицата: „И така тие среќно си живееја до крајот на животот!“ И, дали се лажеме и себе кога „среќата до крајот на животот“, премолчено ја подразбираме и во приказните за возрасните!?

Не! Ниту децата ги лажеме, ниту самите се лажеме!

На таквите приказни децата го формираат своето уверување дека сите тешкотии со кои ќе се соочуваат, се повремени, но и можни. Од друга страна возрасниот не се откажува во истрајноста и упорноста да истрае до последен момент во желбата да помогне на другиот и да се бори за правдата.

дарежливо дрвоdd-18dd-25

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.