REMEMBER THAT YOU BECOME WHAT YOU PRACTICE MOST

Нема вродено „надарени“, ниту вродено „глупави“,

вродено силни и вродено слаби,

дури ни вродено здрави и вродено болникави!

Учи- и ќе го засениш и најумниот кој не учи;

Вежбај – и ќе ја надминеш силата и на најјакиот што не вежба;

Очеличи го своето здравје со правилно воден живот и

ќе направиш и најздравиот да ти завидува.

(ЏОН ЛОК 1632-1704)

images-sea

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.