ЗЛАТЕН ПРЕСЕК – МАТЕМАТИЧКА ФОРМУЛА ЗА УБАВИНАТА?

ФИБОНАЧИ ЛЕОНАРДО „МАТЕМАТИКАТА Е ИНСПИРАЦИЈА“

ЗЛАТЕН ПРЕСЕК – БРОЈОТ КОЈ СО ВЕКОВИ ГИ ИНСПИРИРА МАТЕМАТИЧАРИТЕ, НАУЧНИЦИТЕ И УМЕТНИЦИТЕ

Златниот пресек е сериозно проучуван со векови се со цел да се дојде до одговорот за мистичниот карактер на овој број. Дали  научниците со математичка формула можат да опишат нешто што на божествен начин се појавува во природата или тоа е само формула?

Дали е ова универзалната математичка формула за убавината за која со векови се трага?

1+1=2   1+2=3    2+3=5   3+5=8 …….

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.