ПЕДАГОГИЈА НА ОБЕСПРАВЕНИТЕ

„Исто како што никој не може да ги види боите како што јас ги гледам.

Исто како што никој не може да ја слуша и ужива музиката како што јас тоа го правам. Исто како што никој не може да го почувствува она што јас го чувствувам кога некого држам за рака.

И како што никој не може да го почувствува светот како што јас го гледам светот околу мене.

Исто така и никој не може да ме научи како да учам“. (John Connell)

6550147-M

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.