ЗОШТО НА ЖИВОТОТ НЕ ТРЕБА ДА ГЛЕДАШ ОНАКА КАКО ШТО ТЕ УЧАТ?

Сите ние сме во калта на животот само што некои гледаат во ѕвездите“ (Оскар Вајлд)

oskar_vajld_pinkjeca_cool_v„Запознав културен човек но беше тетовиран. Запознав примитивен човек во одело. Запознав религиозни ама расипани. Сретнав атеисти кои не се расипани. Видов многу сила во мали луѓе. А, многу слабости во големи луѓе. Многу мудрости во обичните. А многу глупости во угледните. Видов сиромаси како даваат, а богаташи како земаат,  и сфатив, дека на животот не треба да гледаш онака како што те учат“.

Во 60-те години од минатиот век се работело на сериозни експерименти и се дошло до заклучок дека медиумите не го отсликуваат животот, туку дека животот го отсликува она што е на медиумите.

„Колку убиства сте виделе во животот?“ Најголемиот број ниту едно убиство.

„А, колку пати дневно можете да видете сцени на убиства на ТВ?“ Најмалку сто дневно.

Тогаш, дали тоа го отсликува животот?

Не.

Животот се создава со помош на слики и форми на мислите. Оној кој ги формира формите на мислите тој управува со животите на луѓето.

Starac-na-klupi-600x400

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.