ПРИМЕРОТ НА ПЧЕЛИТЕ И СВЕТЛОСТА НА РАЗУМОТ – СМИСЛАТА НА ЗАЕДНИЦАТА

„Разликата меѓу заедницата на пчелите и заедницата на човекот е во односот на бројот на работници и волјата да се направи добро.“ Ретко се среќава таква дисциплина и организираност, таква храброст и одбрана на кошницата (татковината), заради опстанок на заедницата. Сто и педесет милиони години на истиот начин, со истиот труд, упорно и постојано. Без грешка. Од генерација на генерација! Инсект подготвен да учи и … Продолжи со читање ПРИМЕРОТ НА ПЧЕЛИТЕ И СВЕТЛОСТА НА РАЗУМОТ – СМИСЛАТА НА ЗАЕДНИЦАТА