„СЛОБОДАТА, МОРАЛНОТО ОПШТЕСТВО И УЧИТЕЛОТ“

Во книгата „Слобода и морално општество“, Дан Хејсман пишува за средба која се случила многу одамна а има исто толку голема важност како и денес. Во Хајделберг во 1925 г., Германскиот филозоф Мартин Бубер го забележал следново. „Ја сакам слободата, но не верувам во неа“. Кога ова Бубер го искоментирал пред група учители, тој исто така ја нагласил и тенденцијата со која ние сите треба … Продолжи со читање „СЛОБОДАТА, МОРАЛНОТО ОПШТЕСТВО И УЧИТЕЛОТ“