ЗИГМУНД ФРОЈД – ПОСТОЈАТ ТРИ НЕВОЗМОЖНИ ПРОФЕСИИ: ВОСПИТУВАЊЕ, ПОЛИТИКА И ПСИХОАНАЛИЗА

Ако општеството веќе предолго е пореметено, со толку голема количина на негативни, деструктивни состојби, тогаш, како да се прилагодите на долгогодишната ненормална ситуација и како наставниците и родителите да ги воспитуваат децата, а општеството да не ги расипе, разболи, истера…  или да се вклопат во истото тоа општество? Постојат три невозможни професии: воспитување, политика и психоанализа. Сите три ги води еден принцип на човековата целокупна … Продолжи со читање ЗИГМУНД ФРОЈД – ПОСТОЈАТ ТРИ НЕВОЗМОЖНИ ПРОФЕСИИ: ВОСПИТУВАЊЕ, ПОЛИТИКА И ПСИХОАНАЛИЗА