КAKО ДЕТЕТО ГО НАУЧИ СОКОЛОТ ДА ЛЕТНЕ?

Некој крал на подарок добил два соколи и веднаш ги пратил на дресура на најдобриот познавач на птиците. После неколку месеци учителот донел само еден сокол кој веднаш ја прифатил дресурата. – А што е со другиот? – запрашал кралот. – Жал ми е честити кралу, другиот сокол многу чудно се однесува. Можеби боледува од некоја ретка болест, бидејќи никој не може да го мрдне … Продолжи со читање КAKО ДЕТЕТО ГО НАУЧИ СОКОЛОТ ДА ЛЕТНЕ?