ИДНИНАТА НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ – НАМЕСТО ДА ОДАТ НА УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ДА ДОБИЈАТ РАБОТА, СТУДЕНТИТЕ СЕ ПОВЕЌЕ ЌЕ ОДАТ НА РАБОТА ЗА ДА ДОБИЈАТ ДИПЛОМА

Причината зошто Американците го почитуваат високото образование е „да се добие добра работа а потоа и одлична кариера“.  Во САД постои се поголемо незадоволство од работата на универзитетите и подготвеноста на дипломираните студенти. Патот за вработување отсекогаш бил: прво, се запишувате на универзитет, а потоа добивате добра работа. Но, само за момент замислете, што ако има еден поинаков пат – прво на работа која доаѓа … Продолжи со читање ИДНИНАТА НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ – НАМЕСТО ДА ОДАТ НА УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ДА ДОБИЈАТ РАБОТА, СТУДЕНТИТЕ СЕ ПОВЕЌЕ ЌЕ ОДАТ НА РАБОТА ЗА ДА ДОБИЈАТ ДИПЛОМА