САШКО КЕДЕВ – „ВНАТРЕШНИОТ ВРВ Е НАЈУБАВИОТ ВРВ НА СВЕТОТ И ДО НЕГО СЕ СТИГНУВА СО СИЛНА МОТИВАЦИЈА И ПОСВЕТЕНОСТ“

На 28 мај во големата сала на Македонската филхармонија д-р Сашко Кедев приреди настан кој ретко се гледа и доживува во Македонија, „На врвот на светот и потоа“ 10 години од искачувањето на Монт Еверест. Сашко Кедев се врати и го сподели своето искуство за највисокиот врв на светот, за Мајката на небото и за покривот од храмот што земјата му го посветила на небото, … Продолжи со читање САШКО КЕДЕВ – „ВНАТРЕШНИОТ ВРВ Е НАЈУБАВИОТ ВРВ НА СВЕТОТ И ДО НЕГО СЕ СТИГНУВА СО СИЛНА МОТИВАЦИЈА И ПОСВЕТЕНОСТ“