ХАНА АРЕНДТ – ПОМЕЃУ МИНАТОТО И ИДНИНАТА

ХАНА АРЕНДТ  (1906-1975) –  Образованието е точка во која одлучуваме дали доволно ги сакаме своите деца и дали сакаме да ги истераме од овој свет и да ги пуштиме сами да се снаоѓаат, и дали ги сакаме доволно за да не им ја ускратиме шансата и надежта за нешто ново, нешто што не го гледаме однапред. Образованието е точка во која одлучуваме дали доволно го … Продолжи со читање ХАНА АРЕНДТ – ПОМЕЃУ МИНАТОТО И ИДНИНАТА