ВРИСОКОТ НА НАСТАВНИЦИТЕ НЕМА КОЈ ДА ГО СЛУШНЕ

Има една анегдота за еден владика кој одамна не отишол во посета на едно село да служи утринска литургија. Кога стигнал, во црквата забележал дека нема никој, нема луѓе. Кога го прашал попот. Во што е работата? Попот му одговорил: „Дедо владика, има сто причини зошто е ваква ситуацијата. Владиката повторно прашал. Ајде, кажи барем една. Попот му рекол: прво, немаме камбана…..натаму нема потреба да … Продолжи со читање ВРИСОКОТ НА НАСТАВНИЦИТЕ НЕМА КОЈ ДА ГО СЛУШНЕ