ФУНКЦИОНАЛНА ПИСМЕНОСТ

Изразот функционалната писменост е релативно нов израз. Тоа е тренд преземен од прагматичното и економско гледање на нештата. Овој концепт има сериозни критичари. Еден сериозен професор од Велика Британија Antony O’ Hear (советник во неколку влади на Велика Британија) шеф на катедрата за образование на University of Buckingham, (прогласен за „старомоден сноб“ од Тони Блер) го критикува овој концепт и смета дека образованието воопшто не … Продолжи со читање ФУНКЦИОНАЛНА ПИСМЕНОСТ