КОЛКУ КОНЦЕПТОТ НА ГЛОБАЛНО ТЕСТИРАЊЕ ПИСА Е РЕАЛЕН ПОКАЗАТЕЛ?

Повеќе од 80 универзитетски професори од врвни универзитети во светот му се обратија на директорот на Програмата за интернационално вреднување на учениците (PISA), тие објаснуваат зошто ваквиот концепт на оценување му штети на образованието? „Ние сме загрижени од негативните последици на PISA рангирањето: ова се некои од нашите заклучоци“ Стандардизираниот тест се користи во многу земји со децении (и покрај сериозната резервираност за неговата важност … Продолжи со читање КОЛКУ КОНЦЕПТОТ НА ГЛОБАЛНО ТЕСТИРАЊЕ ПИСА Е РЕАЛЕН ПОКАЗАТЕЛ?