КИБУЦ – да се остане верен на животот

Некои сметаат дека е доброволна заедница, други дека е индустриско или земјоделско село, а се поголем број патници сметаат дека тие се пример за некој сосема поинаков свет. Кибуцот е како оркестар во кој луѓето изведуваат различни партитури, но заедно создаваат нешто осмислено. Квалитетно образование и животна средина, работа, права и обврски. Во кубуците има и градинки и училишта, базен и игралишта за деца кои … Продолжи со читање КИБУЦ – да се остане верен на животот