УМЕЕЊЕТО ЗА ПОДУЧУВАЊЕ Е НАЈВИСОК ОБЛИК НА УМЕТНОСТ

„Подучувањето во училницата е живот за себе“ Професорот David L. Brierley објаснува дека „умеењето за подучување е највисок облик на уметност, бидејќи е пред се личен, персонален. Добар наставник е оној кој го сакаат учениците. Наставникот кој го сакате е оној кој ве гледа, кој е тука со вас in vivo. Не само да забележува туку суштински да го види секој ученик, а тоа не … Продолжи со читање УМЕЕЊЕТО ЗА ПОДУЧУВАЊЕ Е НАЈВИСОК ОБЛИК НА УМЕТНОСТ