КАКО ДЕЦАТА ГЛЕДААТ НА СВЕТОТ ОКОЛУ СЕБЕ

Не можете да им помогнете на децата да бидат среќни и успешни во животот – како и да ја дефинирате среќата и успехот – доколку не знаете како тие го гледаат светот. Никој од нас не сака друг да му наметнува мислење за светот. Тоа не функционира ниту кај возрасните но ниту кај децата.Сите ние имаме различни погледи на светот и различно комуницираме со луѓето … Продолжи со читање КАКО ДЕЦАТА ГЛЕДААТ НА СВЕТОТ ОКОЛУ СЕБЕ